Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Wat is een goede manier om examens te trainen met leerlingen?

Heb je een manier die werkt en door leerlingen en docenten als prettig wordt ervaren, dan hoor ik dat graag.5100

5 Antwoorden


 • Hoi , wat ik heel handig vind is om de exmeneisen per hoofdstuk (dus overzicht met leerdoelen zodat ze kunnen vinken) te geven en dan elke keer / les / bijeenkomst of hoe je het inricht een onderdeel dr uit te pakken. Dit kan je per domein doen... dus stukje algemene info, stukje herhalen d.m.v. met leerlingen een mindmap maken. Dan zie je ook meteen war de hiaten zitten en dan eventueel de mindmap aanvullen. Daarna an de slag met oefenen met opgaven uit dat onderdeel. En pas op het einde oude examens in zn geheel maken.
  15 mrt. 2019
 • bijvoorbeeld zo
  15 mrt. 2019
 • Heb je deze ook voor havo?
  15 mrt. 2019
 • Ik werk graag met de eindexamensite van vo-content. Leerlingen werken daar online, en jij kunt ze volgen. Leerlingen vinden het ook prettig, ze kunnen meteen uitleg opvragen, antwoorden zien, en een rapportage geeft aan welke onderdelen ze nog goed moeten oefenen. Jij als docent krijgt ook een duidelijk overzicht welke onderdelen er klassikaal nog aandacht behoeven.
  15 mrt. 2019
 • Ik gebruik zelf gewoon oud examens en die laat ik in delen maken. Verder heb je de bundels waar je goed mee uit de voeten kan!
  15 mrt. 2019