Behalve het nieuws, welke media kan ik gebruiken voor non-tekstgebonden lessen kennis van land en volk voor Havo 4/5?541

5 Antwoorden


 • Hi Joy, Dingen die ik graag gebruik: - filmpjes van John Oliver (Last week tonight) - de serie Explained op Netflix (hoewel meer algemene kennis/social studies) - series over beroemde engelse landhuizen/koningshuis op Netflix - stephen fry in America - clipjes van het Engelse Lagerhuis in Actie - youtube filmpjes van John Green over de Amerikaanse en wereldgeschiedenis - De Back in time for... series van de BBC - De BBC series waarbij een groep archeologen een Victorian Farm opbouwt, ook van andere periodes volgens mij! - stukjes audio van NPR (Amerikaans) over allerlei onderwerpen op listenwise.com (met discussievragen) - podcasts zijn ook erg leuk! Curious cases of Rutherford and Frye is behoorlijk YA vriendelijk, This American Life zijn leuke stand-alones. Verder gebruik ik wel graag (verschillende) text-based bronnen, en laat dan dmv expertgroepen uitwisselen, of ik laat leerlingen een padlet vullen met afbeeldingen en feiten uit “hun” stukje - drie verschillende artikelen over 1 onderwerp en dan kijken welke invalshoek elk artike heeft, is ook leuk. Daarna zelf discussie voeren. - ik heb via Teachers pay teachers een template gekocht om zelf paper-based classroom escapes te maken, en een kant en klare escaperoom over shakespeare/theater en over de harlem renaissance. Vonden de leerlingen heel leuk! Heb er zelf nog niet een gemaakt. Hoop dat dit wat inspiratie voor je is?
  31 jan. 2019
 • Hallo Joy, Ik ben lid van de Facebook groep Leraar Engels. De beheerder van die site, Tom Offermans, bewerkt vaak programma’s die hij deelt met de leden. Misschien een tip om lid te worden? Groet Jenet
  31 jan. 2019
 • Liedteksten? Ik laat leerlingen binnenkort een Duits nummer vertalen.
  05 feb. 2019
 • Ik vind de website greatbigstory.com fantastisch. Prachtige korte docu's over maatschappelijke thema's die je zo in de les kan gebruiken. Listenwise is hier inderdaad ook super voor. Helemaal omdat ze discussievragen hebben die je zo in Socrative kan laden.
  06 feb. 2019
 • TED talks zijn ook uitermate geschikt. Er zijn ook korte TED talks van rond de 5 minuten. Je kunt vaak ook het transcipt downloaden zodat de leerlingen mee kunnen lezen.
  12 feb. 2019