Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Welke digitale tools kun je gebruiken om het huiswerk te bespreken?3167

3 Antwoorden


  • Ik gebruik over het algemeen de tool waarin ik het huiswerk/opdracht heb gezet om het te bespreken. Door of de antwoorden die de leerlingen hebben ingevuld of de feedback die ik heb gegeven te projecteren op het scherm. Wanneer leerlingen iets op papier hebben gedaan dat ik wil bespreken maar ik er een foto van met de iPad en projecteer ik dat. Een ander idee is dat je een tool gebruikt waarin je de vraag stelt of de leerlingen nog vragen hebben na het maken van het huiswerk. Hier zou je Socrative, Showbie of de exit ticket van bookwidgets voor kunnen gebruiken bijvoorbeeld.
    20 mrt. 2019
  • Wij doen het met onze eigen tool (teached.io) en daarmee kan ik per leerdoel precies zien hoe goed het gemaakt is. Dus voor de les neem ik alle resultaten door en maak ik op basis daarvan slides + een quiz en dan kan zijn met Kahoot of lessonup en pas ik het huiswerk waar nodig aan in Teached.
    20 mrt. 2019
  • Je zou de GPL kunnen overwegen als je makkelijk inzicht wil hebben in welke leerdoelen de leerlingen wel en niet beheersen. Zie leerling2020
    21 mrt. 2019