Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Wie heeft er een goede tool om in de klas (willekeurig) beurten te geven?

Ik wil graag iedere les mijn klas random beurten kunnen geven. Het hoeft niet op het bord of iets dergelijks, maar gewoon dat ik het kan zien. Het liefst dat ik het ook kan integreren met fotootjes en dat ik ook een aantekening per leerling kan maken na de beurt. Vroeger had ik een dergelijk programma, maar die ben ik kwijt geraakt. De programma's die ik nu vind zijn allemaal erg onhandig, ze geven bijvoorbeeld een enorm rad op het bord weer dat telkens moet worden 'aangeslingerd'.16664

16 Antwoorden


  • Die had ik niet. Ik vind het wel wat kinderachtig ofzo, snap je wat ik bedoel? Vind je het handig in gebruik?
   02 mei 2019
  • Klopt Erik. Volgens mij wordt Classdojo vooral in po en in de brugklas gebruikt. Ik heb Classdojo zelf een paar jaar geleden in mijn lessen gebruikt maar Ik vond het "big brother is watching you" gevoel dat het mijn leerlingen gaf geen fijne toevoeging aan mijn lessen. Ik ken verder geen tools waarbij je foto's en data aan namen kan toevoegen en die een random name selector functie heeft. Wellicht dat de tool die je eerder gebruikte is gesneuveld bij het invoeren van de AVG wet? Je zou deze flippity.net/RandomNamePicker.asp kunnen proberen. In de spreadsheet met de namen kan je een extra kolom toevoegen waar je aantekeningen aan toevoegt.
   02 mei 2019
  • Ik gebruik ClassDojo ook om random beurten te geven in de klas. Je kunt de app op je mobiel zetten, klassen aanmaken met namen en dan bij toolkit gebruik ik de optie random. Alle andere opties of toepassingen van ClassDojo gebruik ik (nog) niet. Als je de telefoon gebruikt zien leerlingen niet de 'monsters' die bij ze horen en dat leidt dus ook niet af. Je staat wel met je telefoon in de hand, maar ik merk daar niks nadeligs aan. Net als jij was ik op zoek naar een randomizer en ik vind ClassDojo een prima tool!
   03 mei 2019
 • Ik heb, heel simpel, per klas een glaasje met naamstokjes (ijsstokjes). Als ik random beurten wil geven dan trek ik stokjes. Je kunt de stokjes weer terug in het glaasje doen als je wil voorkomen dat leerlingen denken dat ze er na één beurt vanaf zijn, of als je iedereen een beurt wil geven kan je ze eruit laten. Dit alles in tegenstelling tot de vorige reactie. ;-)
  01 mei 2019
 • Flippity, Wheeldecide, en er zijn verschillende apps voor je telefoon.
  01 mei 2019
 • Je hebt de app "spinthewheel" en ik laat leerlingen ook wel "de volgende" aanwijzen.
  01 mei 2019
 • dag Erik Ex, leuke vraag! ik heb daarom even een excel werkmapje voor je gemaakt waarin je de namen van je leerlingen kunt zetten en dan vervolgens aselect een naam te kiezen. Voel je vrij deze te gebruiken
  07 mei 2019
  • Fantastisch! Dit ga ik zeker gebruiken. Denk je dat ik hem ook kan uitbreiden met fotootjes als ik ze invoer naast de naam?
   07 mei 2019
 • Nou, je kunt wel fotootjes naast de namen plakken maar dan wel zwevend. In Excel is het namelijk niet mogelijk om plaatjes in een cel te stoppen (dus dat je bijvoorbeeld een vergroting van de foto naast de gekozen naam krijgt) Dat schijnt in Google Sheets weer wel te kunnen, onder enig voorbehoud dan. Één van de eerdere antwoorden leidt naar info hierover
  07 mei 2019
 • Ook op de site classroomscreen.com is een randomname picker
  13 mei 2019
  • Deze site is echt geniaal! Ik gebruik het regelmatig.
   07 jun. 2019
 • Ik heb nog een app gevonden die doet wat je vraagt. additioapp.com/en/teachers Zie screenshots van een demoklas hieronder. Het heeft een hoop knoppen maar wanneer je op het toverstokje tikt wordt er een willekeurige leerlingen gekozen inclusief foto plus je kan aantekingen maken.
  13 mei 2019
 • In LessonUp kun je de spinner gebruiken, als ik niet in LessonUp zit, gebruik ik wel eens de app ‘Decide now’.
  14 mei 2019
 • Daar zijn appjes voor. Wheeldecide bijvoorbeeld
  11 jun. 2019
 • Ik heb erg goede verhalen gehoord over de Popsickle Stick app. Die simuleert de ijsstokjes (popsickles). Zelf nog niet gebruikt - ik doe het nog op een combinatie van gevoel en ratio. En kan dan nog een klein beetje sturen :-)
  20 jun. 2019