Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Wat is een goed programma om digitaal woordjes te toetsen? Ik wil graag dat het programma random woorden kiest.

Ik wil graag de woorden digitaal toetsen dmv een programma. Belangrijk is dat de woorden door het programma “gehusseld” worden en dat er tijdens het toetsen geen andere programma’s geraadpleegd kunnen worden.106

10 Antwoorden


 • In socrative kan je een quiz aanmaken en de knop aanzetten dat de vragen in willekeurige volgorde voorbij komen. Quayn wordt ook veel gebruikt maar ik vind dit programma zelf te onbewerkelijk en lelijk. Als je formafief aan de slag wilgaan kan ook naar Drillster kijken. Daar kunnen leerlingen woordjes mee oefenen en kan jij de progressie van de leerlingen in de gaten houden. In principe heb je dan ook geen toetsmoment meer nodig.
  08 apr. 2019
 • Dank je wel suzanne! Bij onze methode zit slim stampen. Werkt dit op dezelfde manier als drillster? Wij willen inderdaad formatief gaan toetsen en de leerling zelf aan de slag laten gaan. Werken jullie ook formatief?
  08 apr. 2019
 • Ik heb zelf geen ervaring met slim stampen maar als ik naar de website kijk is Drillster inderdaad gebaseerd op hetzelfde idee van de vergeetlijn. Wat mis je nu nog in de methode dat je toch gevoel hebt een woordjestoets te moeten geven?
  08 apr. 2019
 • Tot nu toe zijn we in de sectie heel traditioneel aan het werk en dit willen we veranderen. We willen meer formatief gaan werken en alleen nog vaardigheidstoetsen afnemen. We gaan een digitale methode gebruiken, zodat we de vorderingen van de leerlingen kunnen zien. We hopen de leerlingen te stimuleren dmv het geven van positieve feedback, zodat ze zich verantwoordelijk gaan voelen voor hun eigen leerproces. Wel spannend of dit überhaupt gaat lukken.
  09 apr. 2019
 • Klinkt goed! Ik geef vaak trainingen over dit soort veranderingen. Stuur maar een berichtje als je wil dat ik een keer met je sectie kom praten.
  09 apr. 2019
 • Beste Suzanne, wij hebben wel interesse. Is dit vrijblijvend of zijn er kosten aan verbonden?
  09 apr. 2019
 • Is Quizlet een optie? Alleen kun je daar niet browsen naar andere site blokkeren denk ik.
  09 apr. 2019
 • Quizlet werkt heel goed om woordjes mee te oefenen inderdaad maar om te zien wat leerlingen hebben gedaan heb je de betaalde versie nodig. En zelfs met de betaalde versie is de informatie die je dat ziet in mijn optiek te summier om toetsen te vervangen. Je ziet alleen wanneer een leerling met een set is begonnen maar niet echt hoe goed hij die beheerst. Ik heb van Quizlet zelf ook vernomen dat ze de dashboard niet verder gaan uitbouwen helaas.
  09 apr. 2019
 • Klopt! Ik heb de betaalde versie, maar je kunt niet zien of de leerlingen echt voldoende geleerd hebben. Ook schuilt het gevaar erin, dat leerlingen het boek ernaast leggen en simpelweg alles overtypen. Ik vind het een prachtig programma, vooral de live versie, maar niet voor het doel dat ik voor ogen heb.
  09 apr. 2019
 • h5p maakt opensource applicaties die je in een website kunt insluiten. Kun je allerlei kanten mee op. h5p.org/content-types-and-applications
  26 apr. 2019