Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Heeft iemand voorbeelden of ideeën van vakoverstijgende opdrachten voor maatschappijvakken en met name economie?

Ik ben opzoek naar inspiratie om voor het nieuwe schooljaar opdrachten te gaan maken en geven die vakoverstijgend zijn. Dit zouden kleine opdrachten kunnen zijn die binnen één les passen of opdrachten die meerde lessen kunnen vullen.314

3 Antwoorden


  • Hi Bob, hier wat inspirerende projecten ideeen/projecten voor sociaal ondernemersschap/burgerschap. Google: young impact; masterpeace; fawaka ondernemerschool. Succes!
    29 mei 2019
  • Hier kun je een gratis lespakket vinden voor het bouwen van een webwinkel: 2.lessonup.com/app/channel/futurenl/series/b05f4b25297c5092b5b54327.
    29 mei 2019
  • Hai Bob, wat bij mij altijd goed werkt is om leerlingen zelf (leer-)vragen te laten formuleren die zij graag willen onderzoeken, idealiter met een onderzoeksvoorstel. Aan jou om te beoordelen of en hoe ze die vragen zouden moeten onderzoeken. Een leerzame manier is om een aantal ingebrachte vragen klassikaal in dialoog te onderzoeken (evt. eerst in tweetallen). Als je daar vragen over hebt, verneem ik dat graag! Succes, en groet, Rudolf ([email protected]).
    30 mei 2019