Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Wie houdt zich al bezig met de invulling van de praktijkgerichte component voor de nieuwe leerweg vmbo?

Ik wil graag in contact komen met collega's die invulling geven aan de praktijkgerichte component voor de nieuwe leerweg op het vmbo, liefst vanuit de economische invalshoek.347

3 Antwoorden


  • Hoi, over ruim een jaar is hier een nieuw schoolgebouw klaar en gaan wij in clusters werken. De vernieuwing zou op een natuurlijke manier kunnen aansluiten. Ik hou zelf de vecon site goed in de gaten met al het nieuws over vernieuwing vmbo. Met name vanwege alle veranderingen voor vmbo TL..
    15 jan. 2020
  • Dank voor je reactie. Ik heb gisteren inderdaad ook de Vecon site uitgepluist en zal hem in de gaten houden.
    15 jan. 2020
  • Op het moment dat er met clusters wordt gewerkt gaat het lesmateriaal meeveranderen. Als handvat moet dan, wat mij betreft, het curriculum duidelijk staan zodat het als leidraad kan dienen en tot nu toe ervaar ik dat niet en zit ik ook met vragen. De toepassing van ander lesmateriaal om een les te verlevendigen of aanvullen is er nu ook. Het gebruik daarvan in het nieuwe curriculum kan dan na duudelijkheid over de inzet van praktijkuren zoals voor TL. Nu zijn die uren er alleen voor BB en KB. Ook de aansluiting aan de bovenkant met de havo en hoe die aansluiting eruit ziet is afhankelijk van de aansluiting van de gebruikte methode. Het vinden van geschikt lesmateriaal is daarvan afhankelijk.
    15 jan. 2020