Vraag en antwoorden

Weet iemand een goede digitale agenda voor leerlingen of een goede manier om zelf een agenda bij te houden?

"Vroeger" gebruikten we een papieren agenda. Leerlingen tegenwoordig vaak niet meer. Ze krijgen van ieder van een planner, maar missen het totaaloverzicht.

6146

6 Antwoorden

 • Op dit moment wordt er op Mastr een cursus gebouwd voor leerlingen voor het plannen van huiswerk incl tools. Ze leren hier ook effectief leren en hoe ze om moeten gaan met toetsen.
  14 aug. 2019
 • De partijen die goede digitale agenda's bieden zijn in ieder geval Microsoft met Outlook en Google Agenda (Calendar). Daarbij dus agenda's die in de werkende wereld ook veel gebruikt worden. Als de ICT afdeling zorgt voor een sync van het rooster in de agenda, dan heb je een geweldige planningstool.
  30 aug. 2019
 • Wij gebruiken Magister als planner voor huiswerk. Leerlingen kunnen hun persoonlijke afspraken toevoegen.
  01 okt. 2019
 • 1blik.nl Zowel een papieren versie als een online versie. Er kan online een verschil gemaakt worden tussen wat de docent in de agenda zet en hoe de leerling het huiswerk plant.
  16 okt. 2019
 • Bij ons zijn we in klas 1 en 2 teruggekomen van de digitale aanpak: een papieren agenda waarin leerling zelf leert plannen, naast de iPad en diverse digitale systemen. Eén plek waar de leerling zelf alles bij elkaar brengt.
  19 okt. 2019
 • hierbij wil ik graag wijzen op de RITME app. Door middel van het inscannen van stickers thuis of op school herinnert de leerling een taak. Het inprenten op die plaats en vooral het gesprek hierover verbetert de executieve functies. Hoor graag jullie reactie
  17 dec. 2019

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!