Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Wie heeft er tips over digitaal formatief toetsen?

Welke tools zijn geschikt om formatief te toetsen?83

8 Antwoorden


 • Nou ik ben daar een handige website voor aan het maken. toolsforpedagogy.com/category/formative-assessment Hij is nog in aanbouw dus nog lang niet compleet.
  03 okt. 2018
 • Dank je wel. Ik wacht het in spanning af
  03 okt. 2018
 • Leuk Suzanne! Wellicht is Questbase ook iets? questbase.com
  03 okt. 2018
  • Dit mag, omdat het boek ook gratis aangeboden wordt online. Handiger zou misschien zijn om de bron (link naar de website) erbij te vermelden (omdat een bijlage delen meer ruimte inneemt dan een link). Of is er een andere reden waarom je je afvraagt of dit mag?
   16 okt. 2018
 • Dit heb ik ook nog voor je. Beetje eenvoudig maar kan best leuk zijn De evaluatiedriehoek voor jou. Het is een van de instrumentjes (Formatieve evaluatie) waarmee je als docent kunt achterhalen waar je leerlingen staan. Het idee is om het te gebruiken om je eigen les te evalueren en bij te stellen (voor een volgende keer dat je de les geeft). Maar je kunt er meer mee. Je kunt de driehoek bijvoorbeeld ook een keer gebruiken om de vragen die de leerlingen nog hebben (de tweede laag van de pyramide) met elkaar te laten beantwoorden met zo min mogelijk interventies. Laat ze ze bijvoorbeeld uitknippen en ordenen of op het smartboard zetten. Van wie de vraag is, is dan niet belangrijk. Daar gaat het niet om. Vervolgens kunnen ze ze wegstrepen als ze beantwoord zijn. En met beantwoord bedoel dat alle leerlingen zeggen, yes, we got it. De vragen die ze niet samen kunnen beantwoorden neem je voor eigen rekening. Het is wel belangrijk dat leerlingen die echt veel verder zijn een eigen opdracht krijgen, een enkele keer kan het natuurlijk wel. Verder is er binnenkort een bijeenkomst formatief evalueren bij ons op school en je bent vast welkom.
  03 okt. 2018
 • Ik gebruik vaak Socrative. Een handige tool, maar met natuurlijk ook de nodige beperkingen. Studenten reageren altijd wel erg enthousiast!
  18 okt. 2018
 • Ik heb deze linkjes verzameld over formatief toetsen en feedback (zie bijlage).
  13 nov. 2018