Vraag en antwoorden

Heeft iemand tips/suggesties voor goede materialen over verschillende culturen en feestdagen?

Ik zou het leuk vinden om rond de feestdagen mooie verhalen of materialen te kunnen gebruiken over verschillende culturen en feestdagen, ook omdat veel van mijn leerlingen heel diverse culturele achtergronden hebben. Weet iemand goede opdrachten of materialen?

212

2 Antwoorden

  • Hoi Esther, je zou eens kunnen kijken naar de ideeën van het museum van de volkenkunde: volkenkunde.nl/nl/onderwijs/primair-onderwijs-2 Verder is het wellicht leuk om leerlingen juist zelf de verschillen in kaart te laten brengen. Ik denk dat er een mooie opdracht in ligt om leerlingen een creatieve opdracht te geven waarin hun eigen cultuur naar voren komt. Of wellicht kun je leerlingen in de bovenbouw 'een onderzoekje' kunnen laten doen naar een andere cultuur en daar een mooie collage of opdracht van laten maken. Ook leuk is om de leerlingen een paspoort van een leeftijdsgenoot van een andere cultuur te laten maken. Zo kunnen ze zelf opzoek naar de informatie die daarbij hoort, zowel overeenkomsten als verschillen.
    09 dec. 2019
  • kleurbekennen.be/sites/files_klb/documents/inspiratiebundel_diversiteit en interculturaliteit.pdf Hier zijn nog wat mooie boeken over dit thema. Wellicht kunnen die je ook helpen om vaker het gesprek aan te gaan in de klas!
    09 dec. 2019

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!