Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Welke school werkt met Microsoft Teams als communicatiemiddel met leerlingen?

Wij zouden graag weten hoe andere scholen di aangepakt hebben en hoe ze Teams hebben ingericht.687

6 Antwoorden


 • Beste Ans, ik heb in ons netwerk rondgevraagd of er scholen zijn die Teams gebruiken als communicatiemiddel met leerlingen. Vaksecties en docententeams maken er intern wel gebruik van, maar ik heb nog geen voorbeeld gevonden dat Teams ook gebruikt wordt om met leerlingen te communiceren. Kan je je vraag misschien toelichten? Wat is situatie op jouw school? Groet, Maarten van team Edualdo
  26 aug. 2019
 • Misschien dat @Suzanne Lustenhouwer hier iets over kan zeggen. Ik weet dat ze trainingen geeft op school waar ze teams gebruiken. Buiten dit platform zijn er wel voorbeelden te vinden met name in het MBO. Kijk bijvoorbeeld eens op de site 0ffice365inhetmbo.nl Succes!
  29 aug. 2019
 • Stichting VO Amsterdam Zuid werkt met Teams in de lessen. De ene school is er wat verder in dan de andere. Bij St Nicolaaslyceum wordt dit jaar enkel nog via Office 365, Teams en Outlook gecommuniceerd met leerlingen.
  30 aug. 2019
 • Dank je! Zal komende maand eens contact opnemen.
  30 aug. 2019
 • Voor een van de scholen waar ik Teams trainingen geef heb ik inderdaad een voorbeeld gemaakt van hoe dit ingericht kan worden en wat de functie is van de teams, kanalen en tabbladen. Het hangt af van de structuur van de school. Vindt overleg vooral plaats in secties of in afdelingen? Is de directie van plan Teams te gaan gebruiken in hun communicatie? Denk er in ieder geval over na, want als iedereen ad-hoc maar teams en kanalen aanmaakt ontstaat er snel wildgroei en zorgt het vooral voor frustratie. Dit voorbeeld ging vooral over hoe het voor de docenten georganiseerd kan worden. Stuur me maar een bericht voor specifieke vragen over gebruik met leerlingen.
  04 sep. 2019
 • Dank je wel! Ik zal dit schema zeker binnen onze werkgroep bespreken! Ik stuur je nog een privĂ© bericht.
  06 sep. 2019