Vraag en antwoorden

Zijn er collega's die onderzocht hebben of de nio-score daadwerkelijk bepalend is voor het niveau?

Heel vaak wordt er tijdens leerlingbesprekingen gezegd: 'de leerling hoort hier niet kijk maar naar zijn nio-score.'

36

3 Antwoorden

 • Ha Katja, Ik weet dat in het primair onderwijs voor de verplichte eindtoets gebruik werd gemaakt van de WISC III of de NIO. Deze onderzoeken werden ook gebruikt voor het doorverwijzen richting het VO. Na het invoeren van de verplichte eindtoets weet ik niet zeker of de NIO gebruikt werd voor de doorverwijzing. Vanwaar de vraag of wat wil je er exact mee te weten komen?
  20 jun. 2019
 • Dit kan per regio/samenwerkingsverband verschillen. Bij ons in de regio tellen iq-scores uit NIO of WISC III niet mee. Wij nemen ze als school wel mee om te kijken wat de beste plek is voor de leerling als het gaat om niveau. We kijken dan ook naar factoren overigens. Leerlingen worden geobserveerd bij ons op school voor plaatsing.
  27 jun. 2019
  • Dat ziet er uit als een hele heldere en duidelijke procedure. Het lijkt mij inderdaad dat samenwerkingsverbanden hier zelf afspraken over maken. Dat de scores vaak wel gebruikt worden voor de plaatsing (in combinatie met OOP's) lijkt mij wel een veel voorkomend gebruik.
   01 jul. 2019

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!

Er zijn geen artikelen gevonden.