Vraag en antwoorden

Wie heeft er ideeën/voorbeelden voor onderzoeksgerichte opdrachten voor literatuurgeschiedenis Duits vwo?

649

6 Antwoorden

 • Zou je je vraag nader kunnen toelichten? Het Goethe Institut heeft veel materiaal.
  27 sep. 2019
 • Wij gebruiken bij ons in school een uitgebreide onderzoeksaanpak bij literatuurgeschiedenis Nederlands, maar wellicht is dat te uitgebreid voor Duits. Laat maar even weten.
  26 okt. 2019
 • Beste Wim, Ik ben benieuwd. Kan je wat meer vertellen?
  26 okt. 2019
 • In het kort: wij zijn WON-school en werken met de 10 onderzoeksstappen van Wetenschapsoriëntatie Nederland. In V4 geven we ze hoofd- en deelvragen met wat bronnen om een deel van de literatuurgeschiedenis te presenteren. in V5 alleen nog hoofd- en deelvragen en in V6 alleen een onderwerp om te presenteren. Leerlingen geven elkaar college over een thema uit de Lit.Gs. waarbij de overige leerlingen aantekeningen maken. Ik sluit de lessenreeks af met de tijdbalk, verbanden tussen de verschillende onderwerpen en aanvullingen.
  28 okt. 2019
  • Haha, dat is leuk, zeg. Ik ben regiocoördinator regio Randstad van de WON. (welke regio staat jouw school?) Misschien kunnen we even buiten dit platform hierover doorpraten?
   28 okt. 2019
 • Beste Leraar, lijkt mij prima. Mijn school staat in Helmond (Brabant Zuid-Oost). Hoe kan ik je bereiken?
  28 okt. 2019

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!