Vraag en antwoorden

Wie heeft er tips over het inrichten van een studiedag omtrent Formatief Evalueren?

Komende studiedag willen we besteden aan de waarde van formatief Evalueren. Heeft iemand inspirerende materialen of invalshoeken om deze dag voor te bereiden? Hier mag heel breed gedacht worden, zo kun je denken aan Tools die het gemakkelijker maken, maar ook inspirerende sprekers of video's die we zouden kunnen laten zien. Zijn er mensen die al langer in dit traject zitten en hier ideeën voor hebben?

132

1 Antwoord

  • Beste Feike, Voor zo'n studiedag zou ik altijd een praktische insteek nemen. Dus voorzie de docenten vooral van veel tools, praktische tips en praktijkvoorbeelden, zodat ze het idee hebben er direct mee aan de slag te kunnen. Ik zou daarom wat betreft de sprekers altijd gaan voor mensen die zelf voor de klas staan en ermee aan de slag zijn gegaan. Neem bijvoorbeeld contact op met René Kneyber. Ik heb zelf niet veel ervaring met het PO, dus kan je geen concrete tips geven over wat daar specifiek nuttig voor is. Succes met het organiseren! Groet, Anke
    07 feb. 2020

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!