Vraag en antwoorden

Wat zijn praktische tips om de orde te bewaren in klas 2VMBO?

7239

7 Antwoorden

 • Voor mijzelf is het lang geleden dat ik een vmbo-klas had, maar wat ik nog wel weet is dat het vaak hielp om ze veel individueel te spreken en te luisteren waarom het mis ging. Relatie is echt heel belangrijk. Dat is zomaar één tip. Succes ermee!
  27 sep. 2019
 • Veel afwisseling in werkvormen kan helpen. De leerlingen veel aan het werk zetten met opdrachten. (Samen en individueel) Als docent niet langer dan 10 minuten aan het woord zijn. Uitleg grammatica: werk met flipping the classroom. Op Duits.de interessante uitlegfilmpjes bijv. Regelmatig Duitse serie of filmpje kijken. Succes!
  27 sep. 2019
 • Relatie met de leerlingen en afwisseling zijn zeker zeer bepalend. Op korte termijn kan een praktische tip ook zijn om aan het begin van een les een "aandacht-item-foto-voorwerp" oid neet te zetten of in beeld te zetten. En vervolgens.. wachten tot het stil is en leerlingen kunnen/willen luisteren naar waarom je dit toont. Vervolgens komt er natuurlijk een boeiend verhaal van een docent, waarbij de afwisseling in werkvormen en actieve bezigheden helpend zijn. Telkens bij te veel onrust de klas volledig stil leggen en iedereen laten "wachten" op voldoende rust werkt voor mij heel goed.
  27 sep. 2019
 • Ha Bea, Mijn ervaring leert dat het belangrijk is om duidelijk te zijn in wat jij wil. Daarna is motivatie vd leerling een aandachtspunt. Als de leerling het gevoel krijgt dat hij mag kiezen in zijn leerproces helpt dat. De verwerking, samen of alleen. Hun niveau, interesse en werktempo. Een onderwerp naar interesse. Als je dit organiseert hoef je minder hard te werken om ´orde ´ te bewaren👊🏻
  27 sep. 2019
 • Hoi, Ik ga altijd uit van de vier R-en; Rust, Reinheid, Relatie en Regelmaat. De eerste maanden van het schooljaar veel minder op de inhoud van de les gaat zitten, maar veel meer op voorspelbaar zijn en de relatie. Dit voelt tegenstrijdig, omdat we allemaal gewend zijn dat we lesstof moeten overdragen. Je zult echter zien dat je dan de andere 10 maand van het jaar veel profijt ervan. Natuurlijk moeten ze wel wat doen in de lessen, maar ik begin dus echt heel rustig qua maak en leerwerk.
  30 sep. 2019
 • Wat een mooie antwoorden heb je al gekregen. Ik hoop dat er al iets voor je tussen zit Bea! Ik leerde ooit, houd het negatieve klein en maak het positieve groot! Spreek leerlingen individueel (niet voor de hele klas!) aan op hun gedrag (altijd gedrag nooit de persoon!) maar wees lovend voor de hele klas: complimenten mogen iedereen horen! Bouwen aan relatie dus. Afwisseling en autonomie zijn belangrijk maar zorg wel dat je helder voor ogen hebt waar je naartoe wilt met je activiteiten en benoem dit ook naar de leerlingen toe. We gaan dit doen omdat.....je kunt ervoor kiezen om.....(beperk de mogelijkheden!) Succes en veel plezier!
  30 sep. 2019
 • Teach like a Champion staat vol met handige technieken.
  31 jan. 2020

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!