Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Hoe kan ik rubrics op een digitale manier gebruiken en inzichtelijk maken voor leerlingen en ouders?

Wij willen gaan werken met rubrics. Echter lopen we er tegen aan dat we deze ook inzichtelijk willen maken naar leerlingen en ouders. Zo kan er gekeken worden waar een leerling staat of waar een beoordeling op gebaseerd is. Heeft er iemand ervaring met digitale systemen voor rubrics? Het liefst iets waar geen Engelse termen in staan en waarbij een punten toekenning aan de vaardigheden optioneel is.3109

3 Antwoorden


  • Welke tools en platformen gebruik je al? Op mijn vorige school werd Showbie (showbie.com) veel gebruikt om lesmateriaal en opdrachten te delen en feedback op te geven. Deze heeft ook een portfolio en ouderlijk toegang functie die hiervoor gebruikt zou kunnen worden. Showbie is volledig in het Nederlands beschikbaar.
    04 dec. 2018
  • Hoi Nils Op het Orion College Noord( VSO-ZMLK) maken gebruik van de website: oriontube.nl. Leerlingen kunnen op hun eigen nivo werken en als ze een nivo voldoende beheersen dan mogen ze dat laten zien aan de gymmeester. Zodra ze de oefening goed kunnen uitvoeren dan mag een leerling zelf in Parnassys( LVS) het nivo bij zijn naam aanvinken. Eenmaal thuis kan de leerling op de openbare website: OrionTube. het aan z’n ouders laten zien wat hij of zij kan.. Hopelijk kun je hier iets mee.
    05 dec. 2018
  • Hoi Nils, Ik gebruik tegenwoordig rubricsmaken.nl. Hier zijn veel bestaande rubrics, maar je kunt ze ook zelf ontwikkelen.
    20 mrt. 2019