Onderbouw middelbare school

Wie gebruikt de Cito-VO toetsen? En wat doen jullie ermee om de onderwijskwaliteit te verbeteren?

Wij gebruiken als school de Cito-VO toetsen naast de proefwerken e.d. die vakdocenten gebruiken om een rapportcijfer te produceren. Echter ben ik benieuwd wat scholen doen met de uitslagen van de Cito-VO toets? Wat doen docenten met de uitslagen van de Cito-VO-toets? Hoe zie je dit terug in lessen e.d.? Alle hulp en info is welkom!333

3 Antwoorden


  • Wij gebruiken de Cito-VO toetsen in het VMBO. Het wordt echter niet gemeten wat wij ermee doen. Het wordt vaak ondersteunend gebruikt bij het beoordelen van toetsenresultaten of bij twijfel over het niveau van leerlingen (kan beide kanten op zijn).
    14 nov. 2019
  • Dank voor je antwoord Lennard, dus als ik het goed begrijp doen jullie niets met de Cito-toetsen, alleen als er tijdens de overgangsvergadering (aan het einde van het jaar) twijfels zijn dan zoekt iemand tijdens de vergadering de resultaten van de Cito VO-toets op.
    14 nov. 2019
  • Niet alleen tijdens de overgangsvergadering, maar ook als er tussendoor vragen zijn over het niveau van een leerling voor talen of rekenen/wiskunde. Het wordt ook als ondersteuning gebruikt bij het bepalen of een leerlingen extra ondersteuning nodig heeft.
    14 nov. 2019