Over Edualdo

Edualdo is dé plek waar leraren, schoolleiders en teamleiders kennis en ervaring uitwisselen. Edualdo is een initiatief van het programma Voortgezet Leren van de VO-raad.

Edualdo voor leraren 

Leraren die een vraag hebben over hun vak of een thema dat speelt op school, stellen die op Edualdo. Alle leraren kunnen deze vragen zien en beantwoorden. Hierdoor verzamelt alle onderwijskennis en -ervaring zich op één plek.  

Edualdo voor leraren is openbaar: alle leraren kunnen zonder account de vragen en antwoorden zien. En de tips en ideeën gebruiken in hun les en op school. Wil je een vraag stellen of beantwoorden? Dan heb je wel een account nodig. Zo zorgen we ervoor dat de content op Edualdo enkel van leraren komt.

Edualdo voor school- en teamleiders

In Edualdo is een groep waar school- en teamleiders kennis en ervaring uitwisselen. Het werkt hetzelfde als Edualdo voor leraren, maar op verzoek van school- en teamleiders is deze groep niet openbaar. Je moet een account hebben om de content in deze groep te zien. Ga naar www.edualdo.nl/groep/schoolleiders om lid te worden.  

Bekijk de introductiefilm over Edualdo

7 spelregels

We willen een veilige plek zijn voor leraren om kennis en ervaring uit te wisselen. Wij vragen alle leraren om zich aan de volgende spelregels te houden.

alt

1. Wees respectvol

Ga respectvol en beleefd met elkaar om. Reageer op de inhoud en niet op de persoon.

alt

2. Gebruik de zoekfunctie

Zoek voordat je een vraag stelt. Mogelijk is je vraag al eerder gesteld.

alt

3. Vraag op de juiste plek

Stel geen nieuwe vraag in de reacties bij een bestaande vraag, tenzij het een verhelderingsvraag op de bestaande vraag is. Zo blijft Edualdo overzichtelijk.

alt

4. Wees specifiek

Als je een vraag stelt, wees dan specifiek, geef bijvoorbeeld aan waarom je de vraag stelt. Gebruik hiervoor de toelichting. Door thema’s toe te voegen, krijg je sneller antwoord.

alt

5. We doen het samen

Edualdo wordt actief gemodereerd. Ongewenste teksten kunnen worden verwijderd en gebruikers kunnen worden aangesproken op hun gedrag. Zie jij zelf iets wat ongepast is? Spreek de gebruiker hier rechtstreeks op aan of geef het door aan de moderator door de tekst te rapporteren.

alt

6. Geen commerciele partijen

Edualdo is bedoeld voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs. Ook leraren in opleiding, leraren die tijdelijk zonder werk zitten en recentelijk gepensioneerde leraren zijn welkom om hun bijdrage te leveren. Commerciële partijen die promotie of reclame willen maken zijn niet welkom.

alt

7. Pas op met privacygevoelige info

Edualdo is openbaar en wordt ook doorzocht door Google. Zet er dus niets op waarvan je denkt dat het niet publiekelijk mag zijn. Bijvoorbeeld je adres, e-mail, telefoonnummer of andermans persoonlijke gegevens. Bij het publiceren van gegevens dien je rekening te houden met de privacy van anderen.

Wie zit er achter Edualdo?

De VO-raad werkt, binnen het programma Voortgezet Leren, samen met de PO-Raad en leraren, teamleiders en schoolleiders aan de ontwikkeling van Edualdo. Met steun van het ministerie van OCW. 

De VO-raad verzorgt het programma Voortgezet Leren. Het programma ondersteunt scholen bij de ontwikkeling van onderwijs dat leerlingen voorbereidt op de toekomst, inclusief personeelsbeleid en een professionele schoolorganisatie. 

Contactgegevens VO-raad

Adres
VO-raad
Aidadreef 4
3561 GE Utrecht

Postadres
Postbus 1347
3500 BH Utrecht

Telefoon/e-mail
030 – 232 48 90
[email protected]