7 spelregels

Edualdo is dé plek waar leraren kennis en ervaring uitwisselen. We vragen alle leraren om zich aan de volgende spelregels te houden. Edualdo is er ook voor schoolleiders en teamleiders. Ga naar www.schoolinfo.nl/edualdo voor meer informatie of log in met je schoolleider/teamleider account.

respectvol

1. Wees respectvol

Ga respectvol en beleefd met elkaar om. Reageer op de inhoud en niet op de persoon.

zoekfunctie

2. Gebruik de zoekfunctie

Zoek voordat je een vraag stelt. Mogelijk is je vraag al eerder gesteld.

juisteplek

3. Vraag op de juiste plek

Stel geen nieuwe vraag in de reacties bij een bestaande vraag, tenzij het een verhelderingsvraag op de bestaande vraag is. Zo blijft Edualdo overzichtelijk.

specifiek

4. Wees specifiek

Als je een vraag stelt, wees dan specifiek, geef bijvoorbeeld aan waarom je de vraag stelt. Gebruik hiervoor de toelichting. Door thema’s toe te voegen, krijg je sneller antwoord.

samen

5. We doen het samen

Edualdo wordt actief gemodereerd. Ongewenste teksten kunnen worden verwijderd en gebruikers kunnen worden aangesproken op hun gedrag. Zie jij zelf iets wat ongepast is? Spreek de gebruiker hier rechtstreeks op aan of geef het door aan de moderator door de tekst te rapporteren.

nietcommercieel

6. Geen commerciele partijen

Edualdo is bedoeld voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs. Ook leraren in opleiding, leraren die tijdelijk zonder werk zitten en recentelijk gepensioneerde leraren zijn welkom om hun bijdrage te leveren. Commerciële partijen die promotie of reclame willen maken zijn niet welkom.

privacy

7. Pas op met privacygevoelige info

Edualdo is openbaar en wordt ook doorzocht door Google. Zet er dus niets op waarvan je denkt dat het niet publiekelijk mag zijn. Bijvoorbeeld je adres, e-mail, telefoonnummer of andermans persoonlijke gegevens.
Bij het publiceren van gegevens dien je rekening te houden met de privacy van anderen.