Vraag en antwoorden

Wat zijn naast SLO nog andere goede bronnen voor scholen die leerdoelgericht willen werken?

539

5 Antwoorden

 • - Voor de moderne vreemde talen: "Taalprofielen 2015", Europees-Referentiekader-proof (= ERK). - Voor andere vakken is Kunskapsskolan een optie, wel een dure. - Leraar24: leraar24.nl/over-leerdoelen-en-leerbehoeften - Ministerie OCW heeft een kerndoelenboekje uitgegeven: file:///C:/Users/Docent/Downloads/kerndoelenboekje.pdf
  29 aug. 2018
 • Leerdoelen kun je ook vinden in de lesmethode en vooral ook bij de eindtermen van de examens. Zo geven de eindtermen MAVO best een leuk beeld voor wat leerlingen aan het eind van HAVO 3 moeten kunnen. Ook Google (typ bv "leerdoelen wiskunde") levert inmiddels veel op, en de facebook groep Actief leren zonder cijfers zit vol gelijkgestemden. Met alleen leerdoelen ben je er natuurlijk niet; als je wilt werken vanuit leerdoelen, moet je ook nadenken over je leerlijnen (opbouw van je programma) en over je didactiek. Leerling2020 biedt hier wel zinvolle handvatten.
  03 sep. 2018
 • Leerling2020 heeft heel veel voorbeelden en in de nieuwsbrief komen vaak voorbeelden voorbij.
  04 sep. 2018
 • Ik heb afgelopen jaar aan gewerkt met magister.me. Hier staan de leerdoelen die bij de methode horen al in. Je kan daarnaast eigen materiaal en bijbehorende leerdoelen invoeren.
  02 jul. 2019
  • Leerlingen geven zelf aan of ze van mening zijn dat ze een leerdoel voldoende beheersen.
   02 jul. 2019

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!