Stel je mag maar 5 digitale tools gebruiken om je hele curriculum mee in te richten. Welke kies je dan?

Ik wil de leerlingen, ouders en collega's duidelijkheid bieden in welke tools er worden gebruikt en daarom niet te veel verschillende tools gebruiken. Ik merk dat ik vaak voor net die ene functie weer lessonUp gebruik ipv Nearpod, dan weer iets in Showbie aanbied en dan weer in iTunes U, of de ene keer een toets maak in Goformative en het volgende jaar in Bookwidgets. Stel je mag er maar 5 gebruiken het hele jaar, welke kies je dan en wellicht nog lastiger, hoe zorg je ervoor dat het docententeam hier gelijk in opgaat?82

8 Antwoorden


 • Edmodo Lessonup Weebly Google drive Daar red ik het wel mee :-)
  03 okt. 2018
 • Je stelt een hele moeilijke vraag. Het ontwerpen en gebruiken van een evenwichtig, effectief en overzichtelijk onderwijs applicatielandschap op een school waarvan iedereen dan op een enigszins uniforme manier mee omgaat. Dat willen we allemaal wel. En dan ook nog de vraag hoe je de implementatie zou aanpakken. Daar kan je een boek over schrijven. Maar goed, het is een beetje een 'je moet kiezen' vraag. Dus zo ga ik 'm beantwoorden: Tools: Microsoft Office 365, derde generatie leermiddelen van uitgevers bij vakken (telt als één) en een uitgekleede elo. Drie dus maar voor mij. Implementatie: vaksecties in hun kracht zetten, veel autonomie geven maar ook via een sterke met name op verantwoording gerichte PDCA cyclus en een een sectiewerkplan in een aangeleverd format binnen de bandbreedte van het schoolplan houden.
  03 okt. 2018
 • IBooks, Quizlet, appwijs, TinyTap, Google drive
  04 okt. 2018
 • LessonUp, OneNote, Quizlet, Yurls, en als laatste een digitale tool om al het andere mee te maken. Oftewel 5 is te weinig voor de invulling van mijn lessen.
  16 okt. 2018
  • Maar je moet Rhea ;) Waarom de links die je in Yurls zet niet in Onenote zetten? Dan heb je weer eentje minder.
   16 okt. 2018
 • LessonUp, BookWidgets, Learnbeat, Explain Everything, Showbie
  18 okt. 2018
 • Voor wiskunde valt de keuze dan op Desmos, DWO, WiskundeAcademie, Google Classroom en GeoGebra.
  25 okt. 2018
 • LessonUp, Google Classroom, Quizziz, Socrative, Quayn
  13 nov. 2018