Vraag en antwoorden

Ik zoek een leuk spel om kinderen te leren de weg te vragen in het Duits. Weet iemand iets leuks?

Eind opdracht is de weg kunnen uitleggen in de dierentuin.

6149

6 Antwoorden

 • Beste Tara, ik teken vaak zelf een plattegrond of pak een plattegrond van internet. Je kunt een plattegrond van Artis zo downloaden, volgens mij. Zo kunnen ze elkaar vragen stellen: ik sta bij de ingang en wil graag naar de leeuwen; kun je me de weg wijzen? Ook de dierentuinen in Duitsland hebben vast mooie plattegronden, die je kunt gebruiken. Ik geef leerlingen de chunks (basiszinnen) op een woordmuur (muur in lokaal waar alle themawoorden op geschreven worden en hiermee zinnen worden gemaakt in de buitenhoeken). Zo hebben ze een houvast. Kun je hier iets mee? Je kunt het ook meer voorstructureren en leerlingen al opdrachten geven van waar naar waar ze moeten jn de dierentuin. Groet, Marloes
  14 mrt. 2019
 • Ik denk dat je op Pinterest zat kunt vinden. Anders neem je de plattegrond van een stad of dorp en laat je de weg vragen naar een school, winkelcentrum, kerk of bezienswaardigheid.
  15 mrt. 2019
 • Inderdaad een plattegrond van een echte dierentuin zoeken (dat is herkenbaar en leuk om later te gebruiken als ze er komen) en wat chunks geven. In die chunks de woorden die ze kunnen vervangen (dat zijn de dierennamen of de verblijfplaatsen) schuin drukken zodat ze weten dat die kunnen veranderen. Dan zou je ze kunnen laten oefenen in 2- of 3-tallen. Als ze geoefend hebben 2 of 3 leerlingen naar voren halen en het voor de klas laten doen om een stukje spreekangst te overwinnen en zo kan iedereen meelezen of de weg goed gewezen wordt. Uiteraard mogen ze in hun spel niet reageren, maar achteraf kunnen de rest van de leerlingen vertellen wat er mis ging. Succes!
  16 mrt. 2019
 • Hoi Tara, dit boekje staat vol pratische werkvormen met betrekking tot spreekvaardigheid: kernvakengels.nl/speakerbox-2.pdf. Toepasbaar voor alle talen
  16 mrt. 2019
 • Ik zou juist bij de belevingswereld van de leerlingen proberen te blijven. Er is een schoolgebouw en een stad/dorp waarin ze wonen. 1. Laat ze voor elkaar een speurtocht maken door de stad of de school. In jouw geval de dierentuin dan. Kun je meteen de vocabulaire van de dieren meepakken. 2. Laat ze een vlog maken door het centrum of de school waarin ze vertellen wat er allemaal is en ze de richting aan moeten geven. Klaslokalen kunnen dierenhokken zijn ... ;-) 3. Jij kunt ook een spannende speurtocht voor ze maken natuurlijk. Ik heb mijn leerlingen door Bruxelles laten dwalen. Dierentuin van Antwerpen? 4. Je kunt ze ook kant-en-klare dialoogjes voorschotelen ernaast. Bij podcastfrançaisfacile zijn er wel wat uitdagende :-)
  17 mrt. 2019
 • Ook een idee is het hele lokaal laten verbouwen. Zet groepjes tafels her en der neer en kroon die tot de kooi van de leeuw of het apenbos oid. Dan moeten ze elkaar de weg in het klaslokaal wijzen, ze kunnen dan het lokaal als levensechte dierentuin gebruiken! Of maak een soort doolhof idee, maak een soort doolhof van je lokaal waarin verschillende routes van de ene kant naar de andere kant zijn uitgestippeld. Maak duo's, 1 persoon wordt geblinddoekt en de ander moet zorgen dat deze persoon veilig aan de andere kant van het lokaal komt.
  18 mrt. 2019

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!