Bovenbouw middelbare school
Onderbouw middelbare school

Graag input: wat moeten studenten lerarenopleiding weten over werken met een ELO? Hoe werken jullie ermee? Voorbeelden?!

Wij proberen onze studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op alles wat ze aan ICT tegen kunnen komen in de onderwijspraktijk. We hebben een demoversie van Magister waarin ze wat opdrachten maken en kunnen rondkijken en "spelen" maar we willen ze ook meer vertellen over andere systemen (It's learning, Somtoday, Eduarte, ...), de overeenkomsten en verschillen laten zien, voor-en nadelen maar vooral hoe je zo'n systeem als docent goed inzet. Graag praktijkvoorbeelden!114

1 Antwoorden


  • Ik denk dat het voor studenten belangrijk is dat ze de werking van een ELO begrijpen. Je deelt iets als docent, hoe komt dat dan bij leerlingen en wat kun je vervolgens weer terugvinden. Online communiceren met leerlingen is anders dan wanneer je leerlingen voor je in de klas zitten. Oh en nu lees ik de verdieping en zie ik dat mijn antwoord misschien niet helemaal is wat je verwacht. Misschien heb je er toch iets aan!
    26 sep. 2019