Vraag en antwoorden

VO OB,
VO BB

Heeft iemand leuke 1e lessen Engels voor de bovenbouw?

3146

3 Antwoorden

  • Hoi, Ik heb hier een interessant les voor je. Een twist op find somebody who met selfies, daarna een six word story schrijven, die verzamelen en lezen en dan gesprekken voeren over die verhalen. Hangt er vanaf hoe goed de klassen in de bovenbouw elkaar al kennen hoe goed het werkt denk ik. De laatste activiteit is vooral om een open en veilige sfeer te creëeren waarbij er ruimte niemand wordt buitengesloten. Als je met iPads in de klas werkt werkt het extra gemakkelijk omdat de fotos makkelijk in de presentatie gezet kunnen worden. Maar zo niet dan kan je er vast je eigen draai aan geven. icloud.com/keynote/0SP6Qbw_dAKbZtTHse0exiXCg#Find_somebody_who_writes_6_word_stories
    17 aug. 2019
  • Bedankt Suzanne, de klassen zijn opnieuw samengestelde groepen, dus kennen elkaar niet zo goed. Vind je les er erg leuk uit zien en ga het proberen,op welk niveau geef jij les?
    17 aug. 2019
  • Een energiser om elkaar te leren kennen werkt in mijn eerste lessen altijd goed... bijnvoorbeeld in een kring staan van wie het eerst op staat, of het langst onderweg is naar school, twee klasgenoten zoeken die ten minste 3 dingen hetzelfde hebben als jij en dan uuterlijke kenmerken uitgesloten, etc, etc. Natuurlijk doe ik zelf ook mee en moeten ze elkaar bevragen in het Engels. Na elke ronde loop ik de groepen of kring bij langs en laat ze zelf vertellen waarom za daar staan, of hoe laat ze dan van huis gaan, etc. Vragen kun je natuurlijk zelf verzinnen. Als 2e ding vraag ik hun de verwachtingen op te schrijven die ze van de les hebben, van mij, en wat ik van hun mag verwachten.
    19 aug. 2019

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!