Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Ik ben op zoek naar (les) materiaal over meten in de Middeleeuwen.

Ik hoop dat ik suggesties krijg om een les te maken rondom het thema Weten is meten. Project voor 1e klas vmbo b/k.457

4 Antwoorden


 • Ik heb in klas 2 een opdracht uit het boek (G&R) in de praktijk gebracht door de hoogte en breedte van lastig met een meetlint op te meten objecten (gebouwen, bruggen, kanalen) te berekenen met behulp van verhoudingen. Het idee van die opdracht is denk ik wel vertalen naar opdracht op hun niveau (en naar een middeleeuwse situatie). Je hebt ervoor een (lang) meetlint en spiegeltjes nodig. studentlandstede-my.sharepoint.com/:w:/g/personal/yalgra_hetccc_nl/EfJ0lo47qc5MlmCVQDzUHtMBVgE1sIkGtAB2wKSQWyyDrA?e=dzVNSR
  27 mrt. 2019
 • Wat leuk! Je kunt iets met tijdmeting doen, bijvoorbeeld over de Juliaanse kalender of met een middeleeuws getijdenboek waarin ook een kalender staat. Een leuk boekje over tijdmeting is 'in tijd gemeten' van C.C. de Glopper-Zuijderland. Ik heb ook een actieve opdracht over meten in de Renaissance (op basis van de Mens van Vitrivius en de reeks van Fibonacci). Dit is een hele geschikte (activerende en leuke!) opdracht voor een brugklas. Ik kan je die opdracht sturen als je daar iets mee kan. Dit sluit mooi aan bij late middeleeuwen/Renaissance. Laat maar weten als je hier interesse in hebt.
  27 mrt. 2019
 • Wellicht goed om deze vraag eens te stellen in de facebookgroep “Leraar wiskunde”?
  29 mrt. 2019
  • Als (wat van de) resultaten dan ook hier gedeeld kunnen worden... Ik ben blij dat ik nu alweer 3 jaar FB-loos ben en ga dat ook zo houden.
   29 mrt. 2019