Onderbouw middelbare school
Bovenbouw middelbare school

Hebben jullie tips hoe ik mijn collega's kan betrekken bij veranderingen op school?

Ik ben zelf een aanjager van vernieuwing, maar merk dat er collega's zijn die hier niet voor openstaan of het simpelweg niet weten. Hoe kan ik die collega's er bij betrekken?454

4 Antwoorden


  • Hoi docent Coderen, Wat voor verwachting heb je hierbij van docenten en schoolleiders? Heb je ook al een beeld van hoe de onderwijs vernieuwing eruit moet zien? Ik zou hiermee met je kunnen sparren...? Op mijn school zijn wij bezig met invoering van blended learning en laptops....dat vraagt op allerlei niveaus verandering. Laat maar weten wanneer je contact wilt. Groet, Cynthia van Gelderen.
    23 mei 2019
  • Je zou bij alles wat je vernieuwt in je eigen les, omgeving, vak, een collega kunnen betrekken. Steeds een ander maakt dat je veel lijntjes uitwerpt. Er zijn altijd collega's die wel happen en wel mee willen denken. Zij vinden het vaak fijn als iemand helpt. Bv door met elkaar die vernieuwende les of dat idee uit te werken. Als collega's onwetend zijn, kun je ook een inspiratiemiddag organiseren met een aantal collega's dat ideeën heeft, je zou over een boek dat je gelezen hebt, een cursus die je gedaan hebt, iets nieuws dat leerlingen gedaan hebben iets kunnen schrijven, fotograferen en dat delen op het bord in de personeelskamer of op een digitale manier. Het idee van de week.
    23 mei 2019
  • Dit is echt een grote vraag die volgens mij niet op deze manier te beantwoorden is. Hier zijn vele boeken over volgeschreven. Kun je de vraag wat gerichter stellen? Dan is het eenvoudiger om een antwoord te geven.
    05 jun. 2019