Vraag en antwoorden

Welke ervaringen hebben jullie met 70-minutenrooster?

Onze school wil een 70-minutenrooster invoeren. Echter, er worden geen argumenten voor of tegen gegeven. Dit maakt uitwisseling hierover lastig.

320

3 Antwoorden

 • In dit boek vind je meer info daarover: bol.com/nl/p/het-flexmodel-vo/9200000103702182 Wij werken met een 80-minutenrooster. Het geeft wel rust op een dag en mogelijkheid tot verdieping binnen een les, maar je moet wel goed nadenken over het lesaanbod. Afwisselende werkvormen, anders houden leerlingen het niet vol en niet dezelfde stof in minder contacttijd proberen te proppen.
  12 dec. 2019
 • En hebben jullie hierdoor minder contactmomenten? Is dat bij gemiste lessen door ziekte voor leerlingen problematischer?
  12 dec. 2019
  • Ja, voor twee-uursvakken is dat zeker een probleem. Het vraagt heel goed plannen om zo min mogelijk lessen uit te laten vallen. We proberen een extra digitaal contactmoment in te bouwen door leerlingen werk op te geven dat ze tussendoor moeten doen. Via Google Classroom kun je dan zien of leerlingen dat hebben gedaan. De deadline voor de opdracht zet je dan bijvoorbeeld exact tussen de twee contactmomenten in. Het vereist een omslag in denken, ook bij de leerlingen, om daar een goed ritme in te krijgen.
   14 dec. 2019

Relevante artikelen

Op basis van de vraag hebben we deze artikelen van de vrienden van Edualdo voor je geselecteerd. Hopelijk helpt het je om je antwoord te vinden!